Garantie annuleringsverzekering

Doorlopende annuleringsverzekering

 

Een doorlopende annuleringsverzekering is een verzekering die je in tegenstelling tot de kortlopende variant niet afsluit voor één enkele vakantie, maar wel voor een volledig jaar. Een dergelijke verzekering is interessant omdat je dan niet langer per vakantie een annuleringsverzekering dient af te sluiten, maar je meteen over een geschikte dekking voor het volledige jaar beschikt. Toch zijn er in deze situatie wel een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden. Neem nu bijvoorbeeld het bedrag dat wordt ingedekt. Vaak staan verzekeringnemers hier niet of te weinig bij stil waardoor ze na het annuleren van één vakantie reeds hun limiet hebben bereikt. Dat is vervelend, want op deze manier kan je bijzonder veel geld verliezen. Wil je graag meer weten over het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering? Lees dan snel verder en ontdek er nu alles over!

 

Een bagagedekking met een maximale uitkering van € 2.500,- per persoon klinkt

behoorlijk veel en zal in veel situaties ook voldoende zijn.

Op de bagagedekking van alle reisverzekeringen gelden echter voor met name genoemde voorwerpen altijd aparte maximeringen. Deze ‘kleine lettertjes’ zijn duidelijk en laten hier geen misverstand over bestaan, maar het is wel aan te raden om deze ook echt even te lezen.

Voorwaarden van een annuleringsverzekering

Voorwaarden doorlopende annuleringsverzekering

 

Naast bovenstaande is het eveneens belangrijk om na te gaan of alle gezinsleden wel zijn verzekerd. Steeds vaker geldt een doorlopende annuleringsverzekering namelijk niet voor het hele gezin, maar bijvoorbeeld slechts voor één of twee personen. Kinderen zijn dan weer wel vaak standaard tot een bepaalde leeftijd meeverzekerd met de ouders. Hoe dan ook is het bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering steeds interessant om deze eerst even in detail met jouw verzekeraar te bespreken

 

 

Kies de juiste annuleringsverzekering

Wanneer een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

 

Het spreekt voor zich dat het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering lang niet voor iedereen een goed idee is. Wanneer je er bijvoorbeeld absoluut zeker van bent dat je slechts één keer in het komende jaar op vakantie zal gaan is het afsluiten van een dergelijke verzekering absoluut overbodig. Een doorlopende annuleringsverzekering is dan ook uitsluitend interessant voor mensen die met zekerheid diverse keren per jaar op reis zullen gaan. Let op, het mag daarbij niet gaan om een reis die zakelijk gerelateerd is. Voor bepaalde “gevaarlijke” reizen zoals bijvoorbeeld een wintersportvakantie kunnen ook bijzondere voorwaarden van toepassing zijn. Indien je wenst dat ook een dergelijke reis door de verzekeraar wordt ingedekt doe je er dan ook goed aan om dit even in detail te bespreken. Hoewel een doorlopende annuleringsverzekering dus zeker en vast niet voor iedereen is zijn er wel heel wat interessante voordelen aan verbonden.

 

Kortlopende annuleringsverzekering

 

Een vakantie in vooruitzicht hebben is altijd een fijn gevoel. Wetende dat je nog maar heel even moet werken en dan heerlijk kunt genieten geeft je vaak net nog een extra boost. Toch kan het altijd gebeuren dat een vakantie waar je reeds zo lang naar uit hebt gekeken plots in het water dreigt te vallen. Misschien wordt je bijvoorbeeld wel ziek, is er iets aan de hand met één van de gezinsleden of kan je door een andere vorm van overmacht niet op reis vertrekken. In dat geval is het goed om te beschikken over een kortlopende annuleringsverzekering. Deze verzekering maakt het mogelijk om de kosten die verbonden zijn aan de annulering van één bepaalde vakantie nagenoeg volledig in te dekken. Op deze manier blijf je niet met een financiële kater achter en kan je later alsnog die ene leuke vakantie opnieuw boeken.

 

Eén vakantie per jaar

Een kortlopende annuleringsverzekering is per definitie uitsluitend interessant voor mensen die slechts één vakantie per jaar boeken. Naast deze verzekering kan je namelijk ook kiezen voor een doorlopende variant die alle vakanties bij een periode van één jaar indekt. Wanneer je echter maar één enkele vakantie wenst te ondernemen, dan volstaat een kortlopende annuleringsverzekering prima. Je kan deze afsluiten bij je vaste verzekeraar, maar je kan dit ook regelen via de reisorganisatie waarbij je, je vakantie gaat boeken. Dit laatste is veelal nog interessanter, want niet zelden worden er interessante promoties gehouden die de verzekeringspremie gevoelig kunnen drukken.

 

Financieel interessant of niet?

Mensen die slechts één keer per jaar een vakantie boeken en toch over een doorlopende annuleringsverzekering beschikken betalen doorgaans een veel hogere premie dan indien je zou kiezen voor een kortlopende annuleringsverzekering. Deze laatste mag dan namelijk slechts gelden voor één enkele vakantie, de te betalen verzekeringspremie is er ook naar. De premie van een dergelijke verzekering is uiteraard niet vastgesteld waardoor een vergelijking uitvoeren nog wel eens een scherpere kostprijs tevoorschijn kan toveren. Daarnaast is de premie afhankelijk van diverse factoren. Sta daarom altijd even stil bij het aantal personen die worden ingedekt alsook bij het bedrag dat wordt verzekerd. Op deze manier kies je voor de beste annuleringsverzekering tegen een zo laag mogelijk prijskaartje.

 

 

Annuleringsverzekering voor senioren

 

Mensen die hun hele leven lang hebben gewerkt kiezen er steeds vaker voor om op latere leeftijd de wereld in te trekken. Men wil kennismaken met nieuwe culturen, nieuwe mensen en landen leren kennen, maar men wil vooral kunnen genieten van het beste dat het leven te bieden heeft. Reizen is dan ook iets dat mensen altijd al heeft aangesproken. Wanneer je op vakantie gaat kan je even alle zorgen laten varen en voel je, je veelal de koning te rijk. Jammer genoeg kan het ook voorkomen dat een bepaalde vakantie niet kan plaatsvinden of vroegtijdig moet worden afgebroken. Wanneer je dan als senior een verre vakantie voor een aardig bedrag hebt geboekt doet dat extra pijn. Je kan dan immers niet alleen de vakantie niet meer doen, daarnaast ben je ook die zuur verdiende centen kwijt. Gelukkig bestaat er daar wel een interessante oplossing voor onder de vorm van de annuleringsverzekering.

 

Voorwaarden annuleringsverzekering voor senioren

Veel senioren denken dat er voor het afsluiten van een annuleringsverzekering speciale voorwaarden gelden, maar dat is niet het geval. In de basis verschilt een dergelijke verzekering voor ouderlingen dan ook niet in vergelijking met een annuleringsverzekering voor bijvoorbeeld studenten. Beide verzekeringen bieden dezelfde mogelijkheden, alleen is het wel mogelijk dat er een verschil in kostprijs kan optreden. Een annuleringsverzekering die wordt afgesloten voor senioren brengt immers voor de verzekeraar steeds een bepaald extra risico met zich mee.

 

Doorlopende annuleringsverzekering interessanter?

We kunnen ons best voorstellen dat mensen die reeds een bepaalde leeftijd hebben bereikt er vroeg of laat voor willen kiezen om de wereld in te trekken. Zij zullen in dat geval niet meteen gebaat zijn bij een kortlopende annuleringsverzekering. Niet alleen dient deze dan telkens opnieuw te worden afgesloten, daarnaast is het ook financieel vaak niet zo interessant. De doorlopende annuleringsverzekering is voor senioren dan ook veelal een stuk interessanter. Je bent met één enkele polis in één klap voor het volledige jaar en dus ook voor al je vakanties verzekerd. Daarnaast geldt dat niet alleen voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor je partner waardoor je allebei steeds kan rekenen op een zo optimaal mogelijke dekking door de verzekeraar. Wanneer je er als senior voor kiest om gebruik te maken van één enkele annuleringsverzekering voor al je vakanties moet je wel rekening houden met de kostprijs van je vakanties. Een standaard annuleringsverzekering kan immers geen complete vergoeding bieden.

 

 

 

De persoon die met je mee op vakantie gaat wil je ook graag verzekerd hebben op je reisverzekeirng.
Heel belangrijk als je zorgverzekering niet alles dekt. Aanrader om  altijd mee te verzekeren in je reisverzekering.

Annuleringsverzekering voor studenten

 

Veel studenten die van plan zijn om een bepaalde vakantie te boeken denken dat het voor hun niet nodig is om een annuleringsverzekering af te sluiten, toch doen ze dat beter wel. Bij studenten heerst vaak nog niet het besef dat ze bijvoorbeeld ziek kunnen worden of dat ze door familiale omstandigheden misschien de geboekte vakantie niet zullen kunnen beleven. Daar komt bij dat studenten vaak slechts over beperkte financiële middelen beschikken waardoor ze niet meteen te vinden zijn voor het maken van extra kosten. Toch is het afsluiten van een annuleringsverzekering voor je vakantie als student nooit een slechte keuze. Doe je het niet en moet je, je vakantie toch annuleren, dan ben je namelijk al je geld kwijt. Ben je ook student en wil je binnenkort op vakantie vertrekken? Dan mag het nu reeds duidelijk zijn dat het afsluiten van een annuleringsverzekering voor studenten zeker en vast interessant te noemen is!

 

Vervroegde terugkeer van vakantie

Een annuleringsverzekering sluit je (zeker als student) ook niet uitsluitend af voor het geval je, je vakantie moet annuleren. Een dergelijke verzekering biedt namelijk eveneens tussenkomst in het geval je vervroegd uit vakantie moet terugkeren. Denk bijvoorbeeld aan een dringende familiale kwestie thuis, een eventueel ongeval waardoor je niet meer kan genieten van de rest van je vakantie, een dringende operatie die zich opdringt en ga zo maar door. In al deze gevallen zal het verdere verloop van je vakantie in het gedrang komen, maar door de annuleringsverzekering af te sluiten worden ook de bedragen die dan verloren gaan netjes ingedekt.

 

Goedkoop een annuleringsverzekering voor studenten afsluiten

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven hebben studenten vaak slechts een beperkt budget beschikbaar voor hun vakantie. Het laatste wat ze dan willen is een dure annuleringsverzekering afsluiten waardoor ze niet meer optimaal kunnen genieten van hun vakantie. Om een zo goedkoop mogelijke annuleringsverzekering voor studenten af te sluiten kan het geen kwaad om te vergelijken. Vergelijk ook niet alleen de premies bij de verzekeraars, maar ook bij de diverse reisorganisaties. Zij kunnen je veelal extra goedkoop uit de nood hebben.

 

 

 

 

Zijn kinderen meeverzekerd bij een annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering voor kinderen

 

Vroeger kregen kinderen zelden of nooit de mogelijkheid om op vakantie te gaan. Tegenwoordig is dat echter wel even anders. Kinderen gaan vandaag de dag zelfs vaak meerdere keren per jaar op reis en dat zowel alleen als met hun ouders. Het spreekt bijgevolg voor zich dat veel mensen zich de vraag stellen of het al dan niet interessant kan zijn om een annuleringsverzekering voor kinderen af te sluiten. Wanneer een bepaalde vakantie niet door kan gaan of vroegtijdig moet worden afgebroken brengt dat immers steeds de nodige kosten met zich mee. In het bijzonder wanneer het gaat om een vakantie met het hele gezin kan het prijskaartje vaak stevig oplopen en dus is het afsluiten van een passende annuleringsverzekering doorgaans geen overbodige luxe. Toch is het lang niet altijd nodig om een aparte verzekering voor kinderen af te sluiten. Vaak zijn deze zelfs zonder dat je het weet reeds meeverzekerd in je doorlopende annuleringsverzekering.

 

Zijn kinderen steeds gratis meeverzekerd?

De meeste annuleringsverzekeringen zorgen er voor dat niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen van het gezin worden verzekerd. Tot een bepaalde leeftijd kan dit zelfs helemaal gratis. Het is echter uiterst belangrijk om steeds goed de voorwaarden van jouw annuleringsverzekering te raadplegen. De gratis dekking loopt bijvoorbeeld in bepaalde gevallen slechts enkele jaren waarna je ofwel een extra premie dient te betalen ofwel de dekking voor de kinderen zal komen te vervallen. Het is dus absoluut niet zo dat kinderen steeds blijvend gratis door de annuleringsverzekering worden ingedekt.

 

Aparte annuleringsverzekering voor kinderen afsluiten?

Wanneer je over een doorlopende annuleringsverzekering beschikt voor het hele gezin zijn ook de kinderen doorgaans steeds meeverzekerd. Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven kan hier wel een extra premie tegenover staan. Wanneer jouw kind apart op vakantie gaat hoeft er doorgaans ook geen individuele annuleringsverzekering te worden afgesloten. Met andere woorden, zelfs wanneer je als ouder je kind niet tijdens zijn of haar vakantie vergezeld kan deze verzekerd zijn bij een eventuele annulering. Bij twijfel wordt het wel aangeraden om dit even te controleren bij je verzekeraar.

 

 

 

 

 

 

© 2014 Annuleringsverzekeringvergelijken.com